Verzekering gewaarborgd inkomen

 

Op zoek naar uw ideaal gewaarborgd inkomen

Als zelfstandige steek je moeite en tijd in het uitbouwen van een mooie carrière of zaak. Maar ineens staat arbeidsongeschiktheid door ziekte of een spijtig ongeval voor de deur. Nu u niet meer kan bijdragen aan de zaak dreigt het een financiële kater te worden. Het zijn situaties die we niet altijd zien aankomen, maar waarmee we wel plots worden geconfronteerd – soms zelfs op het slechtst gepaste moment. Gelukkig zijn er ook hiervoor oplossingen, en kunnen we ons wapenen tegen plots en onverwacht inkomensverlies.

 • Top 3

  Voordelen

 • Verzekering Vaste Kosten

  BNP Paribas Fortis

 • Credit Protection

  Buyway

  • Bescherm uw afbetaling met Credit Protection van Buyway!
  Meer weten
 

Wat is een verzekering gewaarborgd inkomen?

Met een verzekering gewaarborgd inkomen beschikt u over een extra maandelijks inkomen om moeilijke periodes van arbeidsongeschiktheid te overbruggen. Als zelfstandige bent u wettelijk immers wel verzekerd, maar levert dit vaak slechts een beperkte uitkering op, die vaak ontoereikend is. Met een bijkomend gewaarborgd inkomen vrijwaar je de mogelijkheid om vaste kosten te kunnen betalen, zoals de huur of je lening of de studies van je kinderen. Stel je maar eens voor dat je grote opofferingen moet doen, zoals verhuizen uit het huis waarvoor je zo lang hebt gewerkt. Een verzekering gewaarborgd inkomen biedt hiervoor uitkomst en bescherming.

Tijdens de periode dat je getroffen bent door arbeidsongeschiktheid betaal je doorgaans geen premies.

Biedt een verzekering gewaarborgd inkomen ook fiscaal voordeel?

Wie een verzekering gewaarborgd inkomen afsluit doet hierbij een mooi fiscaal voordeel. De premies die je betaalt voor deze verzekering kan je namelijk 100% fiscaal aftrekken. Op die manier is een verzekering gewaarborgd inkomen dus dubbel zo interessant – je doet er immers tweemaal voordeel mee.

Het afsluiten van een verzekering gewaarborgd inkomen

Bij het afsluiten van een verzekering gewaarborgd inkomen bepaal je vaak zelf de hoogte van de uitkering en de duur waarin je deze uitkering wenst te ontvangen. Bovendien kan je ook zelf beslissen welke periode je zonder uitkering wilt overbruggen, zodat je een gewaarborgd inkomen verkrijgt dat perfect aansluit op je persoonlijke situatie.

De meeste financiële instellingen zullen je, afhankelijk van de gekozen voorwaarden, vragen een medische vragenlijst in te vullen. Voor de grotere verzekerede bedragen is het mogelijk dat een medisch onderzoek wordt verplicht.

Uiteraard is het ook hier de moeite om het aanbod van meerdere verzekeraars onder de loep te nemen en de voorwaarden grondig te vergelijken. Het betreft hier immers uw broodwinning, de fondsen die u ter beschikking hebt om uw dagelijks leven te leiden in moeilijke tijden. Onderschat dus zeker het belang van een gewaarborgd inkomen niet, en maak de juiste keuze in het marktaanbod. Verzekeringenvergelijken.be helpt u daarbij graag een handje.


Recente artikels over uw verzekering gewaarborgd inkomen:

Lees alle artikels over: , ,

Let op: geld lenen kost ook geld.