Pechverhelping

 

 • Top 3

  Voordelen

 • Drive Across

  Europ Assistance

  • Topaanbod! In België en buurlanden!
  Meer weten
 • Drive Belgium

  Europ Assistance

  • Topaanbod! Volledige bijstand voor uw wagen!
  Meer weten
 • Drive Belgium Plus

  Europe Assistance

  • Topaanbod! Vervangwagen inbegrepen!
  Meer weten
 

Pech onderweg: wees goed voorbereid!

Zodra we in de auto stappen, denken we niet aan wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Gelukkig maar, want anders zouden veel mensen de auto laten staan en zou het wel erg rustig worden op het wegdek! Toch is het goed om af en toe bij de risico’s stil te staan. Want hoe ervaren u als bestuurder ook bent en hoe goed u uw auto ook laat nakijken, er kan altijd iets gebeuren.

Ongeval

Bij pech onderweg denken de meeste mensen direct aan ongevallen. Ook als u een zeer ervaren bestuurder bent die nog nooit iets heeft meegemaakt, een ongeluk zit in een klein hoekje. U hoeft niet direct een ongeluk te veroorzaken, ook iemand anders kan een inschattingsfout maken waardoor u bij een ongeval betrokken raakt.

De pechverhelpingsdienst is altijd snel ter plaatse wanneer u betrokken bent bij een groter ongeval. Denk hierbij aan een aanrijding of een kettingbotsing. De hulpdienst inventariseert de situatie snel en vakkundig en helpt u bij het invullen van het schadeformulier, of wikkelt dit zelf af indien u medische hulp nodig hebt. Als het minder erg is, adviseert de dienst over de afhandeling van het ongeval. Zo kan het zijn dat er kleine noodreparaties aan uw auto worden gedaan zodat u hiermee naar een garage kan rijden, waar een adequate reparatie plaats kan vinden.

Pech onderweg

Niet alleen ongevallen maken dat u aan de kant van de weg kan komen te staan. Ook kan er onderweg iets met uw auto gebeuren, waardoor u niet op tijd op uw bestemming aan kan komen. Veel mensen hebben het wel eens meegemaakt: u rijdt op de snelweg en hebt alles onder controle. Plotseling brandt er een rood lampje. Als het goed is, is uw eerste reactie de auto naar rechts sturen en op de vluchtstrook gaan staan. Ook als u haast heeft, is negeren van dit sein ondenkbaar. Uw veiligheid gaat tenslotte voor alles.

Of heeft u wel eens meegemaakt dat u rustig op de snelweg rijdt, en dat de kilometerteller van uw wagen terug naar beneden gaat. Wanneer u het gaspedaal indrukt om dit te corrigeren, reageert de auto niet. Ook hier zal u helaas de vluchtstrook moeten bereiken om hulp in te schakelen. Dit gebeurt niet alleen met auto’s die er al flink wat kilometers op hebben zitten. Ook nieuwe auto’s kunnen ineens een probleem in het interne systeem aangeven, waardoor u uw weg niet kan vervolgen. De auto’s die vandaag de dag worden geproduceerd, zijn weliswaar ontzettend veilig, maar ook komt er veel meer techniek dan vroeger aan te pas. Als zo’n systeem in de war raakt, kan dat problemen geven waardoor u niet verder kunt. Dat is natuurlijk heel vervelend. Het is dan fijn om te weten dat u goed verzekerd bent zodat u bij pech onderweg op professionele hulp kan rekenen. Zo bent u des te sneller weer onderweg!

Niet verplicht

Verzekeren voor pech onderweg is niet verplicht. Toch kunnen wij u dit van harte aanbevelen. Want stel dat u enkele honderden kilometers van huis langs de kant van de weg komt te staan, dan is het toch fijn als u weet dat u direct geholpen kan worden door een professional.

Bij de meeste verzekeraars betaalt u een klein bedrag per jaar, waarbij u onbeperkt hulp kunt krijgen. Heeft u uw lichten aan laten staan en is uw accu hierdoor leeg gelopen? Een telefoontje en u bent snel weer onderweg. Een lekke band? De pech hulp komt er aan. Het zijn misschien dingen die u zelf ook kunt oplossen, maar het is een veilig gevoel om te weten dat u er niet alleen voor staat.

Werkwijze

Zodra u met pech op de vluchtstrook staat, of in een slechter geval nog op het wegdek, zorg er dan voor dat u een veilige plek uitkiest voor u en uw medepassagiers. In de meeste gevallen is de veiligste plek enkele meters achter de vangrail. Is er geen vangrail, zorg er voor dat passerende automobilisten u goed kunnen zien. Het verstandigste is om de gevarendriehoek achter de auto te zetten en reflecterende hesjes te dragen. Vervolgens belt u de pechhulpdienst. Vertel de medewerker zo gedetailleerd mogelijk wat er aan de hand is en ook op welke weg u staat. Langs de snelweg en N-wegen staan er kilometerpaaltjes aan de zijkant van de weg, waarop u kunt zien bij welk kilometerpunt u staat. Dit kan de hulpverlener helpen om u snel te vinden.

Pech in het buitenland

Stel, u gaat met uw gezin lekker op vakantie. Een paar kilometer na de Franse grens begint er een aantal rode lampjes op het dashboard te knipperen. Daar staat u dan, met twee jonge kinderen en een hond aan boord, en u spreekt geen woord Frans. Ook hier zal de pechverhelpingsdienst u helpen wanneer u een aanvullende buitenlandverzekering hebt afgesloten. In de meeste gevallen krijgt u vervangend vervoer aangeboden, mocht dit nodig zijn. Uw auto wordt in de tussentijd naar een garage gebracht, zodat u weer snel van uw eigen vervoer gebruik kan maken. Zo hoeft uw vakantie niet in het water te vallen.

Bereikbaarheid

Iedere pechhulp service is tegenwoordig vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, driehonderdvijfenzestig dagen per jaar bereikbaar. Inderdaad, zelfs als u met kerst op de pechstrook belandt, zal u geholpen worden. Daar betaalt u tenslotte ook voor! Het streven is om binnen het uur bij de auto te zijn, zodat u minimale vertraging op loopt.

Een verzekering afsluiten

Tegenwoordig bent u enkele minuten nadat u de beslissing heeft genomen al verzekerd. U kunt dit zowel online als telefonisch doen. De pechhulpmaatschappij heeft enkel de gegevens van uzelf en het voertuig dat u wilt verzekeren nodig. U kunt dezelfde dag nog rekenen op hulp mocht dat nodig zijn. Vaak is het zelfs het geval, dat indien u nog niet verzekerd bent en toch met pech langs de weg staat, u kunt bellen naar de maatschappij en dat u ter plekke lid wordt. Het neemt weliswaar meer tijd in beslag, maar u wordt in ieder geval geholpen.

Let op: geld lenen kost ook geld.