Tandverzekering

 

Het is belangrijk om uw gebit goed te onderhouden. Een mooie lach is namelijk één van de opvallendste punten aan het gezicht. Om uw gebit goed te onderhouden, zult u naar de tandarts moeten. De kosten van tandartsbezoeken liegen er echter niet om, deze zijn vaak vrij prijzig. Daarom is het verstandig om een tandverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende tandverzekeringen. Hieronder geven wij u alle informatie over de mogelijkheden wat betreft de tandverzekering.

 • Top 3

  Voordelen

 • Dentaplan

  De VoorZorg

  • Door ons aanbevolen!
  • Gratis van 0-3 jaar
  • Gratis vanaf derde kind
  • Geen leeftijdslimiet
  • Geen uitsluiting door medische voorgeschiedenis
  Meer weten
 • Dentalia Up

  Helan

  • Tot € 4.000 per traject terugbetaald
  • Geen medische vragenlijst
  • Vanaf dag 1 verzekerd voor kosten bij ongeval of kanker
  Meer weten
 • DKV Smile

  DKV

  • Kinderen tot 4j gratis
  • Terugbetaling aan 80%
  • Tot € 1500 per jaar
  Meer weten
 


 

 


 

Waarom is het verstandig om een tandverzekering te nemen?

Het onderhoud van uw tanden is vaak prijzig. Zo zult u regelmatig gaatjes moeten laten opvullen of zult u een nieuwe kroon of prothese moeten nemen. De meeste standaard verzekeringen dekken deze kosten niet. Het is dan ook verstandig om een aanvullende verzekering te nemen. Met een tandverzekering krijgt u vaak jaarlijks een vergoeding tot maar liefst €1.025.

 Welke behandelingen worden vergoed door de tandverzekering?

De wettelijk verplichte ziekteverzekering vergoedt slechts de helft van uw tandzorg. Het is dan ook verstandig om een extra tandverzekering af te sluiten. Vaak kunt u bedragen tot €1.025 terugvragen van de verzekering. Er zijn verschillende zaken die worden gedekt door de tandverzekering. Wij zullen u hier nader uitleggen welke tandverzorging wordt gedekt en in hoeverre deze worden gedekt.

Preventieve tandverzorging

Het wordt aangeraden om twee maal per jaar naar de tandarts te gaan. De halfjaarlijkse controle kan vaak al hoog in de kosten oplopen. Vaak bent u door middel van een tandverzekering voor 100% gedekt voor preventieve tandverzorging. Onder de preventieve tandverzorging vallen zaken als onderzoek, de reiniging van uw mond, tandsteenverwijdering en het opvullen van groeven en gaatjes.

Curatieve tandverzorging

Wanneer u te laat bent met het voorkomen van tandproblemen, zult u over moeten gaan op de curatieve tandverzorging. Dit is het behandelen van reeds bestaande problemen. Vaak wordt een groot percentage van de gemaakte kosten vergoed. Het percentage hiervan ligt vaak op 50% à 80%. Onder de curatieve verzorging valt onder andere het trekken van tanden, chirurgie, het verwijderen van tandvlees en de verzorging van uw tanden.

Orthodontie

Wanneer u uw tanden recht wilt laten zetten door middel van orthodontie wordt dit ook vergoed door de verzekering. De tandverzekering dekt maarliefst 60% van de kosten. Deze verzekering geldt zowel voor volwassenen als kinderen.

Overige behandelingen

Ook zult u wel eens naar de tandarts moeten voor een prothese of implantaat. Wanneer u voor kronen, implantaten of ziekten van het tandvlees of tandholtes naar de tandarts moet, wordt dit vergoed door uw tandverzekering. Vaak worden deze behandelingen voor 50% of 80% vergoed.

Het kiezen van de juiste verzekering

Er zijn een paar punten waar u rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een tandverzekering. Zo is het belangrijk om rekening te houden met uw gebit. Wanneer u zelden gaatjes heeft of overige behandelingen nodig heeft gehad bij de tandarts is het eigenlijk niet noodzakelijk om een tandverzekering af te sluiten. Het is bij het maken van uw keuze dan ook verstandig om met uw tandarts te overleggen. Misschien kan uw tandarts u vertellen welke behandelingen u in de toekomst kunt verwachten. Wanneer u duurdere behandelingen kunt verwachten, is het verstandig om een tandverzekering af te sluiten.

De tandarts kan u niet altijd precies vertellen welke behandelingen eraan zitten te komen, maar hij of zij kan u wel een indicatie geven. Ook kan de tandarts u de te verwachten kosten vertellen. Wanneer u de tandarts binnenkort niet zal zien, kunt u ook zelf een indicatie maken aan de hand van de tarieven van de tandarts. U kunt de behandelingen van de afgelopen jaren bij elkaar optellen en een berekening maken aan de hand van deze tarieven.

De verschillende zorgverzekeraars

Het internet is een handig hulpmiddel wanneer u op zoek bent naar de juiste tandverzekeraar voor u. Zo zijn er verschillende websites waar u alle verzekeraars kunt vergelijken. Op deze websites kunt u aangeven dat u op zoek bent naar een tandverzekering, en ook kunt u aangeven tot welk bedrag u zich wilt laten verzekeren.

Vervolgens kunt u kijken welke verzekeringen voor u in aanmerking komen en welke er aan uw wensen voldoen. Let hierbij wel op: de goedkoopste verzekering hoeft niet altijd de beste keuze te zijn! Zo heeft de goedkoopste verzekering bijvoorbeeld niet altijd de beste dekking. Kijk daarom naast de premie ook naar de vergoedingen en voorwaarden die een verzekering heeft opgesteld. Niet alle behandelingen worden namelijk bij elke verzekering vergoed. Het is dan ook verstandig om de kosten van een premie op te tellen en om de kosten die niet worden vergoed op te tellen. Tel deze kosten bij elkaar op. Dit zijn de uiteindelijke kosten die u maximaal kunt maken.

De voorwaarden voor een tandverzekering

U wordt niet altijd geaccepteerd door een verzekeringsmaatschappij. Er zijn namelijk punten waarop een verzekeringsmaatschappij u kan weigeren. Zo zult u bij het afsluiten van een verzekering een tandartsverklaring moeten meenemen. In deze verklaring vermeldt uw tandarts hoe uw gebit eraan toe is en welke behandelingen u in de toekomst kunt verwachten.

Ook is het mogelijk dat u een vragenlijst moet invullen wanneer u zich aan wilt sluiten bij een verzekeringsmaatschappij. Deze vragenlijst zal worden beoordeeld door adviseurs die de zorgverzekeraar zal vertellen of zij u aan moeten nemen als klant. Wanneer deze adviseur de verzekeraar een negatief advies geeft, zal u niet worden aangenomen als nieuwe klant. Dit advies zult u vervolgens ook moeten laten zien wanneer u zich bij een andere verzekering aanmeldt.

De juiste keuze

Er zijn veel verschillende tandverzekeringsmaatschappijen. Maar hoe weet u bij welke verzekering u zich het beste aan kunt sluiten? Vergelijkingsonderzoeken hebben aangetoond dat Partena een betrouwbare en betaalbare tandverzekering aanbiedt. Partena is een onafhankelijk ziekenfonds waarbij elke klant de persoonlijke behandeling krijgt die hij of zij verdient. Veel behandelingen worden bij deze verzekeraar vergoed en ook biedt deze verzekeraar speciale pakketten aan. Klanten zijn erg tevreden over hun aanvullende tandverzekering bij Partena. Veel mensen kiezen dan ook voor Partena vanwege de persoonlijke aanpak en de klantvriendelijke werkwijze van de verzekeraar.

Let op: geld lenen kost ook geld.