Pechverhelping met de fiets? Het kan!

Tegenwoordig hoeft pechverhelping zich niet meer te beperken tot wie met een vierwieler de baan op gaat: ook fietsers kunnen  beroep doen op pechverhelping wanneer zij in panne vallen met hun trouwe ros. Het is een relatief nieuw product dat momenteel reeds wordt aangeboden door enkele verzekeringsmaatschappijen.

Eerst en vooral is het belangrijk te weten welke voertuigen er precies onder zo’n speciale fietsdekking vallen. Pechverhelping voor fietsers dekt immers niet enkel de klassieke stads- of koersfiets. Ook elektrische fietsen, bromfietsen en scooters lager dan 50 cc worden van de nodige assistentie voorzien.

Afhankelijk van het gekozen product zijn er wel nog enkele belangrijke aandachtspunten. De voorwaarden van uw pechverhelping kunnen immers danig verschillen op gebied van de inbegrepen dekking: zo zal u soms in aanraking komen met een limiet op het aantal interventies dat u jaarlijks kan voorzien, of op het soort pech. Ook de verzekerde fietsen kunnen verschillen: heeft u meerdere fietsen in uw bezit, dan gaat u best na of deze ook allemaal verzekerd zijn, of dat de verzekering zich mogelijk tot uw voornaamste werkpaard beperkt.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.