Waarop letten om niet in panne te vallen?

Zelfs met de nieuwe technologieën, zuinige en milieuvriendelijke motoren en de beste verkeersinfrastructuur lopen we allemaal wel eens tegen de lamp: vroeg of laat staat krijgen  we wel eens te maken met autopech. Of dit nu wordt veroorzaakt door een mankement of defect, of voortvloeit uit een verkeersongeval: het is maar beter om voorbereid te zijn. Onderhoud en nazicht van uw wagen blijven belangrijk. Opdat uw voertuig van de beste zorgen geniet, lijsten we enkele actiepunten op waarmee u zelf aan de slag kan om grote zorgen te vrijwaren:

  • Meet uw accuspanning om na te gaan of uw acco nog mee kan. Er is niets vervelender dan te ontdekken dat uw accu het heeft opgegeven. Ook de aanwezigheid van startkabels kan u in penibele situaties redden.
  • Voor elke lange rit is het absoluut noodzakelijk uw bandenspanning na te gaan. Vergeet ook uw reservewiel niet te controleren. Ook wanneer u een band vervangt is het noodzakelijk verder te kunnen reizen met een goede bandenspanning.
  • Kijk regelmatig het niveau van uw koelvloeistof en antivries na. Hiermee regelt de motor zijn temperatuur bij warmte en koude.
  • Ook uw ruitenwissers kunnen soms wat hulp van ruitenwisservloeistof gebruiken. Schakel tijdens de winter over naar vloeistof met ontdooiend effect om uw ruit beter te beschermen tegen ijzel.
  • Kijk uw oliepeil na met een peilstok, en vul uw olie aan wanneer het peil een te laag niveau dreigt te bereiken.Vervang ook tijdig uw olie, aangezien deze door gebruik wordt verontreinigd.

Valt u desondanks uw goede zorgen toch in panne met de wagen, dan kan u hopelijk terugvallen op pechverhelping. Maar ook daarin schenkt u best de nodige aandacht aan de dekking die uw verzekeraar u aanbiedt. Wees er altijd zeker van dat uw contract is afgestemd op uw specifieke behoeften, en dat u gedenkt bent waar en waarvoor u dat nodig heeft.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.