5 aandachtspunten voor uw reisverzekering

U hebt de reis van uw dromen geboekt, de koffers staan klaar en u droomt al van die mooie ervaringen die u zal beleven in het buitenland. maar vergeet u vooral niet om een reisverzekering te nemen, om die mooie vooruitzichten ook te vrijwaren van kopzorgen wanneer het misloopt. Vooral voor langere reizen of reizen met een meer luxueus karakter kan een reisverzekering de moeite zijn. Het aanbod is echter gigantisch; men zou haast door de bomen het bos niet meer zien. We nemen enkele belangrijke zaken onder de loep, kwestie dat u weet waarop u moet letten.

  1. Moet uw bagage verzekerd zijn? Vele maatschappijen dekken bij het verlies van uw bagage slechts een minimum aan kosten, en dus niet noodzakelijk de volledige waarde van uw bezittingen. Bekijk goed of uw bagage volledig gedekt wordt door uw reisverzekering.
  2. Is uw reisverzekering ook van toepassing voor de reisbestemming die u in gedachten had? Sommige reisverzekeraars bieden enkel hun diensten aan op voorwaarde dat uw land vanb bestemming  zich binnen de Europese Unie bevindt. Reist u naar een ander continent of een land buiten de EU, kan u mogelijk beroep doen op een aanvullende verzekering.
  3. Als u met de auto reist, is het belangrijk na te gaan in welke mate pechverhelping en repatriëring van uw voertuig of huurvoertuig wordt vergoed. Dekt uw waarborg bovendien ook ongevallen, of enkel pech? En wat indien u een vervangwagen wenst te gebruiken om uw reis verder te zetten of terug huiswaarts te keren?
  4. Bent u avontuurlijk of beoefent u risicovolle sporten? Controleer dan goed of er geen uitsluitingsclausule aanwezig is in uw huidige reisverzekering waardoor u eventueel niet gedekt zou zijn voor deze activiteiten. Sommige verzekeraars bieden immers geen ondersteuning voor risicovolle activiteiten aan, maar vaak kan u wel een aanvullend pakket nemen zodat uw polis wel aan uw specifieke behoeften voldoet.
  5. Bent u misschien reeds verzekerd voor enkele zaken? Indien u bij de mutualiteiten geniet van reisdekking, is het soms niet nodig om nog een bijkomende verzekering af te sluiten. Kijk goed alle voorwaarden na, en informeer u bij uw huidige verzekeraar indien nodig.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.