Opgelet: een familiale verzekering dekt niet alles!

Een familiale verzekering is een absolute must: voor een laag bedrag ben je immers verzekerd tegen een groot aantal risico’s in je privéleven. Dit soort verzekering wordt dan ook alom de hoogte in geprezen, maar er zijn toch enkele kanttekeningen waar menig verzekeringnemer zich vaak minder van bewust is. Niet alles wordt immers gedekt door een familiale verzekering. We zetten de meest voor de hand liggende zaken even voor je op een rij:

  • Een familiale verzekering dekt enkel schade die u toebrengt aan derden, niet schade aan eigen goederen. Rijdt u met de wagen uw eigen brievenbus om, dan zal u zelf in de geldbuidel tasten.
  • Wanneer u een toestel huurt vloeit uw aansprakelijkheid voort uit het contract dat u opstelt met de verhuurder van het apparaat. Maakt u het toestel stuk, dan kan u daarvoor geen beroep doen op uw familiale verzekering. In zo’n geval is de handelaar die u het apparaat verhuurde zelf reeds verzekerd voor de schade.
  • Een belangrijke voorwaarde is bovendien dat de toegebrachte schade het resultaat is van een ongeluk. Wie brokken maakt in een woede-uitbarsting, of in een staat van dronkenschap, zal geen aanspraak kunnen maken op zijn familiale verzekering.

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.