Wat met uw familiale verzekering na uw echtscheiding?

Wanneer u een familiale verzekering afsluit, heeft deze betrekking op de gezinssituatie op dat moment. De polis en dekkingsgraad van de familiale verzekering zal dus ook zijn afgestemd op de specifieke noden die op dat ogenblik gelden. Maar wat als u besluit te scheiden? In dat geval verandert natuurlijk ook de gezinssituatie, en is het belangrijk om ook uw familiale verzekering op deze nieuwe situatie af te stemmen.

Indien beide ouders co-ouderschap over de kinderen hebben, is het aangeraden dat beide ouders ook effectief elk een familale verzekerin afsluiten. Beiden blijven ze immers aansprakelijk voor hun kinderen.

Wanneer het hoederecht over de kinderen naar één van de ouders gaat, is doorgaans deze situatie van kracht:

  • De ouder met het hoederecht is degene die een familiale verzekering dient af te sluiten om de aansprakelijkheid van de kinderen te dekken. Indien de andere ouder het bezoekrecht heeft, dekt de gezinspolis doorgaans ook het verblijf van de kinderen bij de andere ouder.
  • De ouder met bezoekrecht kan genoegen nemen met een familale polis als alleenstaande, en hoeft de bezoekende kinderen dus niet mee in zijn polis te laten verzekeren.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.