Is een rechtsbijstandverzekering nuttig voor zelfstandigen en KMO’s?

De rechtsbijstandverzekering, een verzekeringspolis die voorziet in de kosten die voortvloeien uit juridische geschillen, wordt alsmaar populairder. Particulieren gebruiken de verzekering om zich in te dekken wanneer ze in aanraking komen met tal van situaties: gaande van een onenigheid over de schuldige bij een verkeersongeval tot een contractueel dispuut bij het kopen of verkopen van een product. Maar is zo’n verzekering ook interessant als bedrijf, wanneer je zelfstandige bent of als KMO?

Het antwoord is uiteraard volmondig “ja”.  Als onderneming ben je  immers niet enkel verzekerd als bedrijfsleider, maar zullen ook je werknemers kunnen genieten van deze extra bescherming. Gespecialiseerde aanbieders zullen zelfs deelverzekeringen of aanvullende pakketten kunnen voorzien voor de sector of de aard van de activiteit die van toepassing is op de onderneming. We denken bijvoorbeeld aan aanvullende rechtsbijstand bij een aansprakelijkheidsverzekering voor de medische sector.

Het is belangrijk om in een goed gesprek met je verzekeraar na te gaan welke rechtsbijstandverzekering het beste aansluit bij je onderneming. Maak dus een inventaris van alle risico’s die je werknemers lopen bij de uitvoering van je bedrijfsactiviteiten, en voorzie een gepaste bescherming.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.