Dekt uw brandverzekering schade van een grote stroomonderbreking?

Het is uiteraard maar al te actueel: met de aangekondigde plannen voor grote stroomonderbrekingen bij ernstige tekorten vraagt menig inwoner zich af hoe hij zich hiertegen moet wapenen. De kans op een effectieve onderbreking is immers reëel, en hoewel alle onderbrekingen in principe ruimschoots vooraf zouden worden aangekondigd, is er toch de kans dat men nietsvermoedend het risico loopt op schade. Menig vooruitziende Belg vraagt zich dan ook af of deze schade gedekt zou worden door hun brandverzekering.

De koepel van verzekeraars Assuralia meldt echter dat de kans klein is dat een verzekeringsmaatschappij tussenbeide komt wanneer men schade oploopt door een vooraf aangekondigde stroomonderbreking. Aangezien er vooraf wordt gewaarschuwd zal er immers ook moeilijk sprake kunnen zijn van een ongeval, zo pleit men. Vaak gaan verzekeringscontracten immers uit van een niet in te schatten voorval, zoals een blikseminslag, overbelasting van het netwerk of een lokale kortsluiting.

Zoals altijd wordt ook hier echter aangeraden om de precieze tekst van de overeenkomst van je brandverzekering erop na te gaan, om zeker te zijn of een euvel van deze aard gedekt zou worden of niet.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.