70+? Opgelet bij het boeken van uw annulatieverzekering!

De oudere reiziger onder ons die graag geniet van de voordelen van een annulatieverzekering bij zijn volgende reis, kan maar beter goed de oren spitsen. In de zomer van 2014 werd immers bekend dat verzekeringsmaatschappij AIG weigert om reisverzekeringen toe te kennen aan personen ouder dan 71.

Een nietsvermoedende reiziger was nochtans perfect in staat om, ondanks zijn respectabele leeftijd van 75, toch een reisverzekering af te sluiten – en betalen – bij de maatschappij in kwestie. De persoon werd dus goedgekeurd door de verzekeraar in kwestie terwijl diens leeftijd buiten de verzekerbare leeftijdsgrenzen viel – toch ietwat bizar voor een professionele verzekeraar. Er heerste bovendien maandenlang onduidelijkheid over de situatie, tot groot ongenoegen van de reizende zeventiger.

Doorgaans beroepen verzekeraars zich in België niet op leeftijdsgrenzen voor annulatieverzekeringen, wat dus goed nieuws is voor de modale reiziger. Toch blijkt maar des te meer dat er goed moet worden gekeken wat de voorwaarden van een verzekering precies inhouden – al is het maar van extra zeker te zijn dat u beschermd bent tegen alle mogelijke risico’s.

Beroepsvereniging Assuralia meldt dat wie zich onredelijk behandeld voelt uit commerciële overwegingen, beroep kan doen op de anti-discriminatiewet.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.