Annulatieverzekering nu ook inbegrepen in reisaanbieding

Touroperator Jetair werd begin december 2014 vrijgesproken door de Brugse correctionele rechtbank. Het bedrijf boodt georganiseerde reizen aan waarbij de annulatieverzekering niet als bijkomende optie verkrijgbaar was, maar inbegrepen in het totaalpakket. Dit was niet naar de zin van de federale overheidsdienst Economie, die van oordeel was dat dit niet door de beugel kon.

Jetair haalt dus slag thuis, en kan annulatieverzekeringen blijven aanbieden als inbegrepen in zijn georganiseerde reizen. Omdat het hier niet over financiële diensten gaat, is er geen sprake van koppelverkoop – aldus de rechter.

Het moederbedrijf van Jetair, TUI Travel, sluit zelf contracten af met een Engelse verzekeraar om deze annulatieverzekeringen aan te bieden aan hun klanten. Men benadrukt bij Jetair dat het nog steeds mogelijk is om, in tegenstelling tot een georganiseerd pakket, zelf een pakket samen te stellen zonder dat hier een annulatieverzekering inbegrepen is.

Wie dus een reis boekt via een touroperator is gewaarschuwd: bekijk goed de voorwaarden en ga na waartegen u precies verzekerd bent en hoever uw dekking draagt. Mogelijk zal u aanvullend een annulatieverzekering moeten aansluiten om volledige bescherming te genieten. Overweeg ook of het de moeite loont om uw jaarlijkse annulatieverzekering mogelijk te vervangen door georganiseerde pakketen bij uw touroperator naar keuze – ook overige operatoren zouden immers van dezelfde technieke gebruik maken om hun annulatieverzekeringen te slijten.

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.