Lichte vracht verzekering

 

Op zoek naar de ideale verzekering van uw lichte vrachtauto

Een onderneming in groei moet kunnen berusten op een betrouwbaar voertuig. Met je bestelwagen, vrachtauto of pick-up ga je dag na dag alle uitdagingen aan. Een goede bescherming tegen risico’s is dan ook onontbeerlijk. Omdat de prijs van een verzekering lichte vracht vaak iets hoger ligt door het hogere risico, loont het des te meer de moeite om eens rond te shoppen bij alle aanbieders. Wij zetten de beste bescherming voor je in de kijker.

 • Top 4

  Voordelen

 • B.A. verzekering

  Touring

  • Het beste aanbod op de markt!
  Meer weten
 • Verzekering B.A.

  Ethias

  • Keuze uit 4 omniumformules
  Meer weten
 • Lichte vracht

  Fidea

  • BA of volledige of gedeeltelijke omniumverzekering
  Meer weten
 • B.A. autoverzekering

  DVV

  • Handige extra opties beschikbaar
  Meer weten

Is een licht vrachtvoertuig ook als particulier interessant?

Een voertuig van het type lichte vracht is niet uitsluitend meer het werkpaard van bedrijven of zelfstnadigen. Ook steeds meer particulieren kopen een licht vrachtvoertuig aan, zowel als eerste of als tweede wagen. De hoofdzakelijke redenen hiervoor zijn uiteraard het voordelige belastingsregime – minder taxatie – en de vrijstelling van belasting op inverkeersstelling of BIV. Ook de jaarlijkse verkeersbelasting drijft vele particuliere kopers over de drempel.

Ook als particulier kan een lichte vrachtverzekering dus interessant zijn.

Is er een verschil tussen een autoverzekering lichte vracht, en de verzekering voor personenwagens?

Een verzekering lichte vracht wijkt weinig tot niet af van die voor gewone voertuigen. Ook hier kan u kiezen uit een verzekering beperkte aansprakelijkheid, een beperkte omnium of een volledige omnium verzekering. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is ook voor een voertuig ingeschreven als lichte vracht verplicht. Je bent uiteraard vrij te kiezen bij welke verzekeraar je een polis afsluit.

Aangezien het risico op ongevallen echter groter is, zal de premie wel aanzienlijk verschillen. In zekere zin beschermt de verzekeraar zich op die manier tegen de hogere kans op schade. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden echter formules aan die aangepast zijn aan lichte vrachtvoertuigen, en wel op volgende manier:

 • Sommige verzekeraars bieden verzekeringen aan met een vaste premie.
 • Ook  dringende en noodzakelijke herstelling van het bedrijfsvoertuig zonder dat men eerst op een uitgebreide expertise moet kunnen berusten, behoort soms tot de mogelijkheden.
 • Een dekking in burgerlijke aansprakelijkheid wanneer het ongeluk betrekking heeft tot twee bedrijfsvoertuigen van dezelfde firma.

Een verzekering afsluiten voor uw voertuig lichte vracht

Door de hogere druk op gebied van premies en de soms uiteenlopende extra voordelen die worden aangeboden, loont het zeker en vast de moeite om alle voorstellen voor het afsluiten van uw verzekering grondig af te wegen. Sommige verzekeraars bieden een uitgebreidere dekking aan dan anderen, en ook sommige formules met vaste premies kunnen in bepaalde gevallen voordeel bieden. Neem ook de extra voordelen op gebied van dienstverlening, zoals gratis bijstand en dringende herstellingen mee op in je afweging – als de werkzaamheden van je bedrijf stilliggen kan dit immers ook duizenden euro’s financiëel leed betekenen.

Let op: geld lenen kost ook geld.