Brommerverzekering

 

Op zoek naar de ideale verzekering voor uw brommer of motorfiets

Voor elke brommer of bromfiets bestaat er een prijsbewuste brommerverzekering. Of je nu net 16 bent geworden en met je eerste scooter de weg op gaat, of 60 bent en de motorfiets gebruikt voor je dagelijks vervoer: voor iedereen bestaat er een geschikte polis. Op die manier ben je verzekerd tegen een redelijke prijs.

 • brommerverzekeringen

  Voordelen

 • BA-verzekering

  Touring

  • Het beste aanbod op de markt!
  Meer weten
 • Mini Omnium

  Touring

  • Een kleine omnium, op maat!
  Meer weten
 • Motor Verzekering

  Touring

  • Premie gebaseerd op cilinderinhoud.
  Meer weten

Is een brommerverzekering verplicht?

Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is verplicht voor alle voertuigen die de openbare weg gebruiken. Ook als bestuurder van een brommer ben je dus verplicht om minstens een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Hiermee ben je gedekt voor zowel lichamelijke en stoffelijke schade die je veroorzaakt aan je passagiers of anderen – of je nu in fout was of niet.

Hoe krijg ik korting op mijn brommerverzekering?

Veel verzekeringsmaatschappijen houden rekening met drie factoren: je leeftijd, de cilinderinhoud van je brommer, en de periode die je reeds als bestuurder op de baan doorbracht zonder schadegeval. Wil je dus op stap zonder dat dit een hap neemt uit je portemonnee, kies dan voor een minder krachtigere brommer en verzamel enkele jaren als bestuurder zonder ongevallen.

Is het zinvol om bijkomende verzekeringen af te sluiten?

Enkel de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is verplicht om de openbare weg op te kunnen. Toch kan het interessant zijn om je ook te verzekeren voor rechtsbijstand. Moest je ooit strafrechtelijke verdediging nodig hebben in verband met een verkeersmisdrijf, een contractueel geschil rond de verkoop van je brommer of rond de vergoeding van schade, dan kan je genieten van een extra dekking.

Ook een brand- en diefstalverzekering kan van pas komen, indien je brommer ooit schade oploopt door diefstal of brand. In zo’n situaties lopen sleep – en repatriëringskosten snel hoog op, en dit wordt vaak verzorgd door de verzekeringsmaatschappij.

Let op: geld lenen kost ook geld.