hond verzekering

Welke verzekering moet ik aangaan voor mijn hond?

Hondenliefhebbers hebben alles over voor hun trouwe viervoeter. Er zijn al heel wat kosten voor voeding, speelgoed, doktersbezoek eventueel zelfs kleding. Maar wat als je hond ziek wordt of gewond raakt bij een ongeval? Je eerste bekommernis zal zijn om zo snel mogelijk naar een dierenarts te gaan, maar daarna komt de factuur. Want die lopen al snel op. Betaal je deze zelf of dekt de honden verzekering?

Een verzekering voor je hond, wat krijg je?

Je krijgt in de eerste plaats een verzekering voor jouw hond. Op die manier bescherm je je beste vriend voor onvoorziene hoge dokterskosten en behandelingen na een operatie. Inentingen en jaarlijkse controles horen hier niet bij.

Verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden meerdere types aan van honden verzekeringen. Je hebt vaak een standaard verzekering, maar die kan je uitbreiden.

Alles hangt er wat van af in welke situatie je hond verkeert. De aankoopwaarde van de hond is altijd opgenomen in de bijzondere voorwaarden van een honden verzekering. Bij een overlijden krijg je een bedrag terug betaald, maar hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type verzekering. Sterft de hond door een ziekte als hij 6 jaar of ouder is dan krijg je geen terugbetaling. Is de doodsoorzaak een ongeval, dan ontvang je wel een vergoeding.

Op een ochtend merk je dat jouw hond nergens te bespeuren is. Je merkt al snel dat hij verdwenen of zelfs gestolen zou kunnen zijn. De hondenverzekering komt dan tussen in de advertentiekosten die je maakt om de hond terug te vinden. Breng de verzekeraar dan eerst op de hoogte dat je een zoekactie start en dat je advertentiekosten zal maken. Maak je gebruik van een vindersloon, dan zal de verzekering ook dit betalen. De vinder mag echter niemand uit jouw familiekring zijn.

Is jouw hond al meer dan 45 dagen spoorloos verdwenen? Dan kan je een vergoeding krijgen van de verzekering, als je binnen de 24 uur na de verdwijning, naar de politie bent gegaan.

Moet jij zelf of iemand in de familie meer dan 4 dagen naar het ziekenhuis, dan kan je ook beroep doen op een hondenverzekering. Je ontvangt dan een vergoeding voor de opvangkosten voor je hond.

Honden verzekering België

De voordelen van een honden verzekering zullen je nu wel al duidelijk zijn. Je weet ook dat de kosten voor een operatie hoog kunnen oplopen. Met een verzekering krijg je het meeste van de kosten terug. Maar welke zaken dekt de honden verzekering niet?

In de eerste plaats is het belangrijk dat je hond officieel ingeschreven is. Dat kan bij de dierenarts in orde gemaakt worden, je krijgt dan een hondenpaspoort mee. De nodige vaccinaties zijn ook van belang, anders kan je geen hondenverzekering afsluiten.

Een verzekering voor je hond dekt niet alles, de details staan altijd in de polis van je verzekeraar. De meest gangbare zaken die niet gedekt zijn, plaatsen we in een handig overzicht:

  • Jaarlijks dierenartsbezoek voor routine controles.
  • Is de hond ziek binnen de 20 dagen na het afsluiten van een hondenverzekering dan kan je geen beroep doen op je verzekering. Dus pas na 20 dagen kan je wel je verzekering aanspreken voor het terugbetalen van eventuele kosten.
  • Inentingen moet je uit eigen zak betalen. Vaccinaties betaal je dus als baasje zelf.
  • Een castratie of sterilisatie is ook niet gedekt. Tenzij het medisch te bewijzen valt dat het voor het welzijn van de hond is, dan kan je dit wel door de verzekering laten terugbetalen.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.