Fietsverzekering Vergelijken

Wanneer is het slim om een fietsverzekering af te sluiten?

Heb je net een nieuwe (elektrische) fiets gekocht of ben je van plan om bij Bikester een nieuwe fiets te kopen? Dan wil je weten of het slim is om een fietsverzekering af te sluiten. Om daarachter te komen is het belangrijk dat je jezelf eerst een paar vragen stelt, namelijk:

  •         Wat is de aanschafwaarde van de fiets?
  •         Waar stal je jouw fiets?
  •         Kun je de schade door ontvreemding of beschadiging betalen.

Wat is de aanschafwaarde van de fiets?

Als je een tweedehands fiets koopt of hebt gekocht dan is een fietsverzekering zeker niet nodig. Maar wanneer de aanschafwaarde van de fiets boven de € 500 euro uitkomt dan is een fietsverzekering een optie. Zeker als je een e-bike koopt of hebt gekocht is een verzekering belangrijk. Het aantal gestolen elektrische fietsen stijgt nog steeds en zolang deze fietsen zo in trek zijn bij het ‘boevengilde’ is het zeker verstandig om een fietsverzekering af te sluiten.

Waar stal je jouw fiets?

Stal jij je fiets, wanneer je thuis bent in de schuur of garage? Dan staat deze over het algemeen veilig genoeg. Zorg er dan wel voor dat je een inboedelverzekering hebt want hiermee is diefstal in elk geval gedekt. Ga je met de fiets naar het werk, de stad of tochten maken? Waar stal jij je fiets dan? Is dat in een gesloten en bewaakte fietsenstalling? Of stal jij je fiets voor de deur van de winkel of op populaire plekken zoals bij het station? In een grotere stad loop je sowieso meer risico dat je fiets wordt gestolen dan in een dorp waar iedereen elkaar kent. Wanneer je daarover twijfelt en je hebt een wat duurdere fiets dan is het goed om een fietsverzekering af te sluiten. Zeker voor de eerste twee jaar!

Kun je de schade door ontvreemding of beschadiging betalen

Ben je in staat om de schade die ontstaat door ontvreemding, vandalisme of schade door een onbekend iemand, zelf te betalen. In dat geval moet je eerst eens kijken wat het kost om een fietsverzekering af te sluiten. Vaak betalen fietsverzekeraars maar een deel van de kosten terug. Het geld dat je uitgeeft aan een fietsverzekering kun je uitsparen als je de schade zelf betaald. Maar aan de andere kant is de premie van een fietsverzekering niet bepaald hoog te noemen. Dit is een afweging die je echt zelf moet maken. Maar we adviseren toch zeker de eerste twee jaar een fietsverzekering af te sluiten.

Hoe kies je het beste een fietsverzekering

Er zijn verschillende soorten fietsverzekeringen. Zo kun je kiezen voor alleen diefstaldekking, of je fiets verzekeren tegen diefstal en schade. Je kunt ervoor kiezen dat je de dagwaarde ontvangt bij diefstal of de cataloguswaarde. De dagwaarde wordt met de dag minder terwijl de cataloguswaarde elke dag stijgt. Op fietsverzekering vergelijken kun je verschillende fietsen verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken.

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.