skireis

Dekt mijn verzekering me op skivakantie?

Ga jij deze winter ook skiën of snowboarden? Stel: je valt verkeerd en breekt een been. Ben je eigenlijk wel verzekerd wanneer er iets gebeurt tijdens je skivakantie? Weet jij of je een aparte verzekering moet afsluiten voor een skireis? Waar moet je op letten? Welke dekking heb je nodig als je op skivakantie gaat? In dit artikel krijg je antwoord op de belangrijkste vragen.

Welke verzekering heb je nodig?

Als er iets is waar je niet op moet bezuinigen wanneer je op skivakantie gaat, is het wel je reisverzekering. Wanneer je een klein budget ter beschikking hebt, kun je nog beter bezuinigen op skikleding, door deze bijvoorbeeld tweedehands te kopen. Een goede verzekering is echter onmisbaar. Maar let op: niet elke reisverzekering dekt per definitie alle risico’s van een wintersportvakantie. Het is belangrijk om een aantal zaken goed te checken, wanneer je een reisverzekering hebt of wilt afsluiten voor je wintersportvakantie. 

Wintersportdekking

Bij veel reisverzekeringen kun je zelf kiezen welke dekkingen je erin wilt opnemen. Wanneer je een fervent wintersportliefhebber bent, kies dan altijd voor het meeverzekeren van de dekkingen ‘wintersport’ en ‘geneeskundige kosten’. Bij een wintersportdekking zijn vaak je ski’s, je gehuurde skiuitrusting en je skipassen meeverzekerd wanneer er iets vervelends gebeurt dat onder de verzekering valt, zoals diefstal of een ziekenhuisopname. En mocht er onverhoopt iets gebeuren op de piste, waardoor het noodzakelijk is dat je met een helikopter of banaan vervoerd moet worden, dan kunnen de kosten enorm hoog oplopen. Als je dit niet in je verzekering hebt opgenomen, kan het zomaar zijn dat je de kosten hiervoor zelf moet terugbetalen, en dan gaat het echt om tienduizenden euro’s. Daar wordt niemand vrolijk van. 

Geneeskundige kosten

Sommige medische kosten worden niet vergoed door je zorgverzekering, zoals het hierboven genoemde ziekenvervoer vanaf de piste. Je kunt deze kosten alleen afdekken door een goede reisverzekering af te sluiten, waarbij je zowel de dekking ‘wintersport’ als de dekking ‘geneeskundige kosten’ hebt meeverzekerd. Kies dus altijd voor beide opties. 

Zorgverzekering

Vanuit je zorgverzekering worden de kosten voor spoedeisende hulp tot een bepaalde hoogte vergoed. Veel skigebieden kennen privéklinieken, waar de zorgkosten duurder zijn dan in ons land. Deze extra kosten worden niet door je zorgverzekering vergoed. Ook daarom is het dus van belang om een reisverzekering met wintersportdekking en geneeskundige kosten af te sluiten, zodat deze extra zorgkosten wel onder de verzekering vallen. 

Op één plek verzekeren

Een tip: sluit je reisverzekering bij dezelfde verzekeraar af als waar je je zorgverzekering hebt lopen. Wanneer er iets gebeurt, heb je maar met één verzekeraar te maken voor het afhandelen van jouw gemaakte onkosten. Heb je te maken met een aparte reisverzekeraar en zorgverzekeraar, dan kan het nog wel eens voorkomen dat de ene verzekeraar je voor bepaalde onkosten naar de andere verwijst en vice versa. Door het bij één verzekeraar te houden, voorkom je dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd en weet je zeker dat alle risico’s goed zijn afgedekt.

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.