vlucht gemist

Ben je verzekerd als je een vlucht mist?

Het zal je maar gebeuren: je staat op het vliegveld, helemaal klaar voor je vakantie, maar bent je paspoort vergeten. Je vlucht kun je dan wel op je buik schrijven. Het is waarschijnlijk de nachtmerrie van iedere vakantieganger, maar helaas komt het nog regelmatig voor. Wat moet je doen wanneer dit je gebeurt? Wordt je gemiste vlucht vergoed door de verzekeraar? En waar heb je recht op?

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen: wanneer je je vlucht hebt gemist omdat je te laat bent of je paspoort vergeten bent, dan zul je zelf een nieuw ticket moeten aanschaffen, wil je alsnog op je bestemming geraken. Het maakt daarbij niet uit of je wekker niet is afgegaan of dat het heel druk is bij de incheckbalies. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je op tijd op de luchthaven staat en dat je voldoende tijd inbouwt voor onverwachte vertragingen.

Permanente verzekerd tegen annulering

Het kan ook gebeuren dat je je vlucht mist zonder dat het je eigen schuld is. Omdat er plotseling een naaste ernstig ziek is geworden, of omdat je huis aanzienlijke schade heeft. Tegen dit soort legitieme redenen voor het missen van je vlucht kun je je gelukkig indekken via een annuleringsverzekering. Je kunt deze verzekering vaak meteen afsluiten bij het boeken van je reis. Ben je dit vergeten? Geen nood, je kunt binnen 14 dagen na het boeken nog een annuleringsverzekering afsluiten.

Wanneer je vaker reist, kan het zinvol zijn om geen tijdelijke, maar een permanente annuleringsverzekering af te sluiten. Hiermee ben je het gehele jaar gedekt tegen verschillende, onverwachte gebeurtenissen die de oorzaak kunnen zijn van het missen van een vlucht. Deze verzekering is bovendien vaak veel goedkoper in verhouding dan een tijdelijke verzekering.

Vlucht gaat niet door

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je je aansluiting mist. Wanneer dit komt omdat je eerste vlucht vertraagd werd en je daardoor niet op tijd was voor je volgende vlucht, zal de luchtvaartmaatschappij wel degelijk een oplossing voor je moeten regelen. Wanneer zoiets gebeurt, heb je binnen Europa recht op een schadevergoeding die kan oplopen tot 600 euro per passagier! Heb je echter zelf twee losse vluchten geboekt, dan zullen luchtvaartmaatschappijen geen verantwoordelijkheid nemen.

Als je vlucht geannuleerd wordt, ook al ben je zelf helemaal klaar voor de start, is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing. Maar, dit geldt niet wanneer er sprake is van overmacht. En dat is nu net het lastige, want wanneer spreek je van overmacht? Is een staking overmacht? De veiligste oplossing is dan ook om altijd te zorgen voor een goede annuleringsverzekering. Zo weet je in ieder geval dat jij altijd, vroeg of laat, zonder narigheid op je bestemming terechtkomt!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.