Betaalt u als man meer voor uw schuldsaldoverzekering?

Van tijd tot tijd steekt een eigenaardig weetje over schuldsaldoverzekeringen de kop op: mannen zouden een hogere premie betalen dan vrouwen. Als motivatie voor deze vreemde gang van zaken komt men met een voor de hand liggende oorzaak aandrafven. Het risicoprofiel is immers hoger, zo klinkt het dan, omdat mannen vaker in aanraking komen met gevaren in zowel het beroeps- als privéleven.

Maar klopt deze stelling? We gingen op onderzoek uit, en kunnen u alvast verklappen dat hiervan niets blijkt te kloppen. Mannen betalen een even hoge premie dan vrouwen bij het afsluiten van een schulsaldopolis.

Of dat is alleszins tegenwoordig het geval, door een in 2012 onder Europese druk ingevoerd unisekstarief. Daarvoor kon het effectief gebeuren dat mannen een hogere prijs betaalden voor de schuldsaldoverzekering. Het geslacht van de verzekeringnemer mag nu dus geen criteria meer vormen voor het bepalen van de premie. Maar dat heeft uiteraard ook gevolgen: verzekeraars kijken nu des te meer naar andere criteria die te maken hebben met de levensstijl van de kandidaat-verzekeringnemer. Een positieve levensstijl werpt dus niet alleen vruchten af voor uw gezondheid, maar ook voor uw portomonnee.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.