Categorie: Zorgverzekering

zorgverzekeringen

Wijs kiezen: het belang van zorgverzekeringen vergelijken

Het einde van het jaar nadert, en dat betekent dat het tijd is om na te denken over je zorgverzekering voor het komende jaar. Het vergelijken van zorgverzekeringen is een belangrijk onderdeel van het zorgvuldig beheren van je gezondheidskosten en het zorgen voor de beste dekking voor jou en je familie. In dit artikel zullen we de voordelen van het vergelijken van zorgverzekeringen bespreken en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Waarom Zorgverzekeringen Vergelijken?

Het vergelijken van zorgverzekeringen is van essentieel belang om de volgende redenen:

 • Kostenbesparing: Verschillende zorgverzekeraars hanteren verschillende premies en dekkingen. Door te vergelijken, kun je mogelijk geld besparen op je zorgverzekeringskosten.
 • Dekkingsopties: Zorgverzekeraars bieden verschillende pakketten en dekkingsopties aan. Door te vergelijken, kun je de juiste dekking vinden die past bij je gezondheidsbehoeften.
 • Eigen Risico: Het eigen risico kan variëren tussen verzekeraars. Het vergelijken van deze kosten kan van invloed zijn op je totale uitgaven.
 • Aanvullende Voordelen: Sommige zorgverzekeraars bieden aanvullende voordelen, zoals vergoedingen voor tandheelkundige zorg, fysiotherapie, en alternatieve geneeskunde.
 • Netwerk van Zorgaanbieders: Controleer of je huidige zorgverleners in het netwerk van de verzekeraar vallen.

Hoe Zorgverzekeringen Vergelijken?

Hier zijn de stappen om zorgverzekeringen effectief te vergelijken:

 • Bepaal Je Behoeften: Identificeer je gezondheidsbehoeften, inclusief medicijnen, specialistische zorg en tandheelkundige zorg.
 • Verzamel Offertes: Verzamel offertes van verschillende zorgverzekeraars. Dit kan online gedaan worden via vergelijkingswebsites of door direct contact op te nemen met verzekeringsmaatschappijen.
 • Vergelijk Dekking en Tarieven: Vergelijk dekkingsopties, premies en eigen risico’s van de ontvangen offertes.
 • Overweeg Aanvullende Voordelen: Bekijk eventuele aanvullende voordelen, zoals tandheelkundige zorg, die kunnen helpen bij je beslissing.
 • Controleer het Zorgaanbiedersnetwerk: Controleer of je huidige zorgaanbieders deelnemen aan het netwerk van de verzekeraar.
 • Lees Beoordelingen: Bekijk klantbeoordelingen en recensies om inzicht te krijgen in de klantenservice van de verzekeraar.
 • Raadpleeg een Expert: Indien nodig, raadpleeg een verzekeringsadviseur of een onafhankelijke expert voor advies.
 • Maak een Weloverwogen Keuze: Kies de zorgverzekering die het beste bij je past op basis van je gezondheidsbehoeften en budget.

Het vergelijken van zorgverzekeringen is een slimme manier om geld te besparen en de best mogelijke zorgdekking te krijgen voor jou en je gezin. Het is belangrijk om dekkingsopties, premies, eigen risico’s en aanvullende voordelen te overwegen bij het maken van je keuze. Door zorgvuldig te vergelijken en een weloverwogen beslissing te nemen, kun je met vertrouwen het nieuwe jaar ingaan, wetende dat je financieel en gezondheidstechnisch goed beschermd bent. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en zorg voor je welzijn en je portemonnee.

zorgverzekering 2019 vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2019: overstappen en afsluiten

Bent u klaar met zorgverzekering vergelijken 2019, dan is het tijd voor de laatste stap: uw nieuwe zorgverzekering afsluiten. U heeft met de Zorgvergelijker gezien waar u de laagste premie betaalt voor precies de dekkingen die u wilt, en de voorwaarden zijn ook naar wens. Dan is het tijd om de zorgverzekering van uw keuze af te sluiten. Dit proces is vaak minstens net zo makkelijk als het vergelijken, maar gebeurt wel buiten zorgverzekering-vergelijken.net, namelijk op de site van de betreffende verzekeraar.

Opnieuw vergelijken

Aan het einde van de Zorgvergelijker hoeft u natuurlijk niet meteen een zorgverzekering af te sluiten. U kunt desgewenst uw keuzes aanpassen, en nogmaals zorgverzekeringen vergelijken aan de hand van deze veranderde instellingen. Verhoog of verlaag bijvoorbeeld uw de hoogte van uw vrijwillige eigen risico, om andere resultaten te zien te krijgen. Of u verwijdert bepaalde verzekeringsopties, of voegt er een aantal toe. Pas als u 100% tevreden bent, kunt u doorgaan met het afsluiten van uw nieuwe verzekering.

Hoe werkt afsluiten?

Met de Zorgvergelijker van Zorgverzekering-vergelijken.net vindt u de beste zorgverzekering voor u persoonlijk. Wij streven ernaar u een zo compleet mogelijk beeld te geven van wat u kunt verwachten aan dekking, premie en voorwaarden. Als u op ‘info en afsluiten’ klikt, wordt u verder geleid naar de website van de betreffende zorgverzekeraar geleid, om daar de verzekering definitief af te sluiten. U kunt hier rustig nog eens alle informatie over de verzekering controleren en het proces afronden.

Bedenktijd nieuwe polis

Heeft u naar alle tevredenheid een nieuwe zorgverzekering kunnen vinden met onze Zorgvergelijker 2019, en deze afgesloten? Dan zal uw nieuwe verzekeraar u zo spoedig mogelijk de nieuwe polis toesturen, en eventueel het overstappen afhandelen. Maar dit betekent niet dat u er meteen aan vastzit. Als u, om wat voor reden dan ook, toch af wilt zien van de nieuwe zorgverzekering, dan is het goed om te weten dat u twee weken bedenktijd heeft. Binnen deze twee weken kunt u uw verzekeraar een bericht sturen om te laten weten dat u toch afziet van de nieuwe polis.

Wanneer een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Volgens de Nederlandse wet sluit u een zorgverzekering af voor een heel kalenderjaar, van januari tot en met december. Wilt u opzeggen, dan moet u dat voor 31 december doen. Daarna heeft u tot en met 31 januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Maar de Nederlandse zorgverzekeraars bieden ook een overstapservice: als u voor 31 december een nieuwe verzekering kiest, dan zegt de nieuwe verzekeraar ook de oude verzekering voor u op. Zo hebt u zelf een zorg minder bij het kiezen van de beste verzekering.

Zien we u volgend jaar terug?

Ieder jaar uw zorgverzekering vergelijken loont altijd de moeite. Premies, voorwaarden en dekkingen veranderen ieder jaar voor iedere verzekering, omdat de verzekeraars in Nederland graag de concurrentie met elkaar aangaan op het moment van overstappen. Door kritisch te blijven kijken naar uw zorgbehoefte, en door slim gebruik te maken van onze Zorgvergelijker, plukt u daar ieder jaar weer de vruchten van.

polis tandverzekering

Tandverzekeringen in België

Vele mensen hebben tandproblemen, niets om je daar zorgen over te maken. Voor je het weet heb je grote kosten aan je tanden en je portefeuille bevat niet genoeg grote biljetten om de kosten zelf te dragen. Met een tandverzekering kan je op je twee oren slapen en met een gerust hart weten dat je tandproblemen in orde zullen geraken. De verzekering komt tussenbeide bij allerlei ingrepen, jij krijgt een deel van het geld terug en je tanden zien er weer stralend uit.
Start hier je aanvraag voor een lening!

De standaard ingrepen bij een tandarts worden zoals altijd wel terug betaald, of toch deels zoals je weet, via je mutualiteit. Dit gaat over foto’s nemen, tandsteen verwijderen, plaatselijke verdovingen om bijvoorbeeld een tand te ontzenuwen of zelfs te trekken. Dat zijn er enkele waar je nog zonder problemen een terugbetaling voor kan krijgen. Maar de grote ingrepen zoals een vals gebit, kronen en bruggen, het wit maken van tanden, daar zal de mutualiteit met een gewone ziekteverzekering niet in tussen komen. Wel als je een tandverzekering hebt afgesloten. Dan kan je voor die zwaardere ingrepen ook een tegemoetkoming genieten. En dat kan tot 1250 euro per jaar oplopen.

De kost van een tandverzekering hangt ervan af, wat je precies wil laten verzekeren. Er zijn gradaties per gedeelte dat je wil laten verzekeren. Hoe meer je laat verzekeren, hoe meer je zal betalen. Je kan informeren bij je huidige mutualiteit, of zij een tandverzekering aanbieden. Aan welke voorwaarden en kosten dit is, en wat je precies kan verwachten als je aan je tanden laat werken. Zo heb je een goed beeld wat het allemaal is en aan welke prijs je moet denken. Doe diezelfde oefening bij andere mutualiteiten, alleen zo kan je vergelijken en misschien de beste deal eruit halen.

Tegenwoordig vind je alle informatie die je nodig hebt op het internet. Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit of een afspraak te maken. Neem het als een goede raad om zoveel mogelijk mutualiteiten te vergelijken. Ook naar prijzen toe en terugbetalingen. Sommige terugbetalingen gelden al vanaf de eerste dag, andere pas vanaf het 1e jaar. Dat zijn zaken die je zeker moet in de gaten houden als je je wil inschrijven voor een tandverzekering.

Wat doe je als je zo snel mogelijk een grote ingreep aan je tanden moet laten uitvoeren en je nog geen extra tandverzekering hebt afgesloten? Als de reserve op je spaarrekening even wat mager uitvalt of als je je beschikbare geldreserve wilt behouden, kan je overwegen een lening aan te gaan. Dan beland je al snel bij een persoonlijke lening. De persoonlijke lening is een eenvoudige vorm van geld lenen en biedt uitkomst voor het bekostigen van verschillende aankopen. De lening is vooral geschikt als je precies weet hoeveel geld je nodig hebt voor een specifieke uitgave op korte termijn. Het leenbedrag, de looptijd en de rente worden vooraf vastgelegd en het is niet mogelijk om afgelost saldo op te nemen. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook hier geldt hetzelfde advies. Vergelijken is de boodschap.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Zorgbehoevend zijn op lange termijn kan tot 300 000 euro kosten

Een recente studie uit Nederland bracht zorgwekkende cijfers aan het licht wat betreft zorgbehoevendheid, en dan vooral het kostenplaatje dat hieraan vasthangt.

De zorgperiode duurt doorgaans zo’n 3 tot 5 jaar, maar in sommige situaties, zoals bijvoorbeeld wanneer men aan dementie lijdt, kan dit al snel oplopen tot 10 jaar. Over de gehele periode kan het totale kostenplaatje in extreme situaties oplopen tot maar liefst driehonderd duizend euro. Uiteraard hangt dit af van de persoonlijke levenssfeer- er zijn kranige tachtigers die nog zeer actief leven, maar voor hetzelfde geld ook zestigers die minder goed te been zijn.

Afhankelijk van persoon tot persoon kan men dus meer of minder hulpbehoevend zijn – of worden, want of iemand afhankelijk dreigt te worden valt nauwelijks te voorspellen. Gemiddeld maken we zo’n 20 % kans om zwaar en langdurig hulpbehoevend te worden, maar evengoed 20% kans om nooit hulpbehoevend te zijn.

Premie zorgverzekering verdubbelt

In het kader van besparingen beslist de Vlaamse verzekering om de zorgpremie te verdubbelen van 25 naar 50 euro. Waar aanvankelijk werd uitgegaan van een stijging naar 40 euro, blijkt door een onderschatting een bijkomende prijsstijging nodig. Bovendien zal de Vlaamse zorgpremie ook jaarlijks worden geïndexeerd. Ook tarieven voor kinderopvang zullen stijgen.

Er is echter een gouden randje aan het slechte nieuws van deze hogere premie: het aantal diensten dat door de zorgverzekering wordt gedekt, zal worden uitgebreid.

Dit nieuws staat uiteraard in schril contrast met eerdere berichtgeving uit 2013, waarbij werd opgetekend dat steeds meer personen de jaarlijske verplichte bijdrage van 25 euro niet tijdig betaalt. Wie niet tijdig betaalt zal zijn verzekering vier maanden opgeschort zien. Wie gedurende drie jaren niet betaalt, opeenvolgend of niet, zal bovendien ook een boete ontvangen.

Let op: geld lenen kost ook geld.