zorgverzekering 2019 vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2019: overstappen en afsluiten

Bent u klaar met zorgverzekering vergelijken 2019, dan is het tijd voor de laatste stap: uw nieuwe zorgverzekering afsluiten. U heeft met de Zorgvergelijker gezien waar u de laagste premie betaalt voor precies de dekkingen die u wilt, en de voorwaarden zijn ook naar wens. Dan is het tijd om de zorgverzekering van uw keuze af te sluiten. Dit proces is vaak minstens net zo makkelijk als het vergelijken, maar gebeurt wel buiten zorgverzekering-vergelijken.net, namelijk op de site van de betreffende verzekeraar.

Opnieuw vergelijken

Aan het einde van de Zorgvergelijker hoeft u natuurlijk niet meteen een zorgverzekering af te sluiten. U kunt desgewenst uw keuzes aanpassen, en nogmaals zorgverzekeringen vergelijken aan de hand van deze veranderde instellingen. Verhoog of verlaag bijvoorbeeld uw de hoogte van uw vrijwillige eigen risico, om andere resultaten te zien te krijgen. Of u verwijdert bepaalde verzekeringsopties, of voegt er een aantal toe. Pas als u 100% tevreden bent, kunt u doorgaan met het afsluiten van uw nieuwe verzekering.

Hoe werkt afsluiten?

Met de Zorgvergelijker van Zorgverzekering-vergelijken.net vindt u de beste zorgverzekering voor u persoonlijk. Wij streven ernaar u een zo compleet mogelijk beeld te geven van wat u kunt verwachten aan dekking, premie en voorwaarden. Als u op ‘info en afsluiten’ klikt, wordt u verder geleid naar de website van de betreffende zorgverzekeraar geleid, om daar de verzekering definitief af te sluiten. U kunt hier rustig nog eens alle informatie over de verzekering controleren en het proces afronden.

Bedenktijd nieuwe polis

Heeft u naar alle tevredenheid een nieuwe zorgverzekering kunnen vinden met onze Zorgvergelijker 2019, en deze afgesloten? Dan zal uw nieuwe verzekeraar u zo spoedig mogelijk de nieuwe polis toesturen, en eventueel het overstappen afhandelen. Maar dit betekent niet dat u er meteen aan vastzit. Als u, om wat voor reden dan ook, toch af wilt zien van de nieuwe zorgverzekering, dan is het goed om te weten dat u twee weken bedenktijd heeft. Binnen deze twee weken kunt u uw verzekeraar een bericht sturen om te laten weten dat u toch afziet van de nieuwe polis.

Wanneer een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Volgens de Nederlandse wet sluit u een zorgverzekering af voor een heel kalenderjaar, van januari tot en met december. Wilt u opzeggen, dan moet u dat voor 31 december doen. Daarna heeft u tot en met 31 januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Maar de Nederlandse zorgverzekeraars bieden ook een overstapservice: als u voor 31 december een nieuwe verzekering kiest, dan zegt de nieuwe verzekeraar ook de oude verzekering voor u op. Zo hebt u zelf een zorg minder bij het kiezen van de beste verzekering.

Zien we u volgend jaar terug?

Ieder jaar uw zorgverzekering vergelijken loont altijd de moeite. Premies, voorwaarden en dekkingen veranderen ieder jaar voor iedere verzekering, omdat de verzekeraars in Nederland graag de concurrentie met elkaar aangaan op het moment van overstappen. Door kritisch te blijven kijken naar uw zorgbehoefte, en door slim gebruik te maken van onze Zorgvergelijker, plukt u daar ieder jaar weer de vruchten van.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.