polis tandverzekering

Tandverzekeringen in België

Vele mensen hebben tandproblemen, niets om je daar zorgen over te maken. Voor je het weet heb je grote kosten aan je tanden en je portefeuille bevat niet genoeg grote biljetten om de kosten zelf te dragen. Met een tandverzekering kan je op je twee oren slapen en met een gerust hart weten dat je tandproblemen in orde zullen geraken. De verzekering komt tussenbeide bij allerlei ingrepen, jij krijgt een deel van het geld terug en je tanden zien er weer stralend uit.
Start hier je aanvraag voor een lening!

De standaard ingrepen bij een tandarts worden zoals altijd wel terug betaald, of toch deels zoals je weet, via je mutualiteit. Dit gaat over foto’s nemen, tandsteen verwijderen, plaatselijke verdovingen om bijvoorbeeld een tand te ontzenuwen of zelfs te trekken. Dat zijn er enkele waar je nog zonder problemen een terugbetaling voor kan krijgen. Maar de grote ingrepen zoals een vals gebit, kronen en bruggen, het wit maken van tanden, daar zal de mutualiteit met een gewone ziekteverzekering niet in tussen komen. Wel als je een tandverzekering hebt afgesloten. Dan kan je voor die zwaardere ingrepen ook een tegemoetkoming genieten. En dat kan tot 1250 euro per jaar oplopen.

De kost van een tandverzekering hangt ervan af, wat je precies wil laten verzekeren. Er zijn gradaties per gedeelte dat je wil laten verzekeren. Hoe meer je laat verzekeren, hoe meer je zal betalen. Je kan informeren bij je huidige mutualiteit, of zij een tandverzekering aanbieden. Aan welke voorwaarden en kosten dit is, en wat je precies kan verwachten als je aan je tanden laat werken. Zo heb je een goed beeld wat het allemaal is en aan welke prijs je moet denken. Doe diezelfde oefening bij andere mutualiteiten, alleen zo kan je vergelijken en misschien de beste deal eruit halen.

Tegenwoordig vind je alle informatie die je nodig hebt op het internet. Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit of een afspraak te maken. Neem het als een goede raad om zoveel mogelijk mutualiteiten te vergelijken. Ook naar prijzen toe en terugbetalingen. Sommige terugbetalingen gelden al vanaf de eerste dag, andere pas vanaf het 1e jaar. Dat zijn zaken die je zeker moet in de gaten houden als je je wil inschrijven voor een tandverzekering.

Wat doe je als je zo snel mogelijk een grote ingreep aan je tanden moet laten uitvoeren en je nog geen extra tandverzekering hebt afgesloten? Als de reserve op je spaarrekening even wat mager uitvalt of als je je beschikbare geldreserve wilt behouden, kan je overwegen een lening aan te gaan. Dan beland je al snel bij een persoonlijke lening. De persoonlijke lening is een eenvoudige vorm van geld lenen en biedt uitkomst voor het bekostigen van verschillende aankopen. De lening is vooral geschikt als je precies weet hoeveel geld je nodig hebt voor een specifieke uitgave op korte termijn. Het leenbedrag, de looptijd en de rente worden vooraf vastgelegd en het is niet mogelijk om afgelost saldo op te nemen. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook hier geldt hetzelfde advies. Vergelijken is de boodschap.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.