stormschade

Wat te doen bij stormschade?

België wordt enkele keren per jaar het slachtoffer van een stevige storm. Harde windstoten, onweer, bliksem en harde regen kunnen stormschade veroorzaken. Je woning kan dus heel wat schade krijgen en dan moet je aan de slag.

Je kan mogelijk beroep doen op je verzekering, neem dan zo snel mogelijk contact op met je verzekeringsagent. Hij komt langs om de schade op te meten en je bij te staan met raad en daad. Lees zeker je polis na om na te gaan voor wat je precies verzekerd bent.

Men spreekt pas van stormschade als de windkracht 7 of hoger is. In sommige gevallen worden ook uitzonderlijke gebeurtenissen als stormschade aanzien. Een plaatselijke storm kan vaak niet opgemeten worden door het KMI. Maar als verschillende bewoners melding maken bij hun verzekeraar dan kan dit wel opgenomen worden.

Stormschade aan auto door derden

Nog een belangrijk punt bij stormschade is de auto. Ook hier kan onweer en hagel lelijk huis houden. Een autoverzekering is verplicht, maar de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid dekt deze schade niet. Je kan hierop enkel beroep doen als je in contact komt met een andere wegbestuurder. Heb je een mini-omnium of omnium verzekering, dan ben je wel gedekt voor stormschade. Neem ook dan zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar zodat je de auto zo spoedig mogelijk kan laten herstellen.

Ook als je schade maakt met je wagen tijdens een storm. Bijvoorbeeld als je een andere wagen raakt tijdens hevige regenval of hagel. Dan is de zichtbaarheid vaak heel moeilijk en dan kan het gebeuren dat je in botsing komt met een ander voertuig. Dan is de gewone autoverzekering BA wel geschikt om de kosten door de verzekering te laten betalen.

Stormschade asbest dak

Tijdens een storm kunnen asbestfragmenten loskomen van je dak en in de natuur terecht komen. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid dus dan moet je zeker ingrijpen. De kosten kunnen hier oplopen omdat er sprake is van bodemverontreiniging. De eigenaar van de woning kan dan aansprakelijk gesteld worden en aangeduid worden als sanering plichtige.

Is er echter een onvoorziene gebeurtenis geweest zoals een storm, dan kan je beroep doen op je verzekering.

KBC verzekeringen stormschade

Is er stormschade en ben je KBC klant, dan kan je een melding doen via de app. Deze is tijdbesparend zodat er heel wat minder papierwerk nodig is. Je krijgt direct contact met de verzekeringsagent.

Via e-mail of telefoon contact opnemen is uiteraard ook mogelijk. Of stap meteen een KBC kantoor binnen waar je alles aan een persoon kan uitleggen.

Zorg steeds dat je een zo uitgebreid verslag kan geven. Enkele nuttige zaken zijn:

  • Datum van de stormschade
  • Omschrijving van de schade (dak, ramen, water, brand…)
  • Documenteer alles door zo veel mogelijk foto’s te nemen. Breng alle bewijstukken mee die je kan vinden.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.