Rij je met een bedrijfswagen? Dan ben je mogelijk niet volledig verzekerd!

België is het land bij uitstek voor bedrijfswagens. Een goed percentage van de voertuigen op onze wegen is dan ook ingeschreven als bedrijfsvoertuig. Nochtans blijken er grote misvattingen te bestaan over de verzekering waarop men kan terugvallen bij schade. We zetten even op een rij waarop je moet letten:

  • Informeer waarvoor je precies bent verzekerd. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, voor lichamelijke en materiële schade aan derden, is verplicht in België. Die zal je dus hebben. Andere verzekeringen, zoals voor pechverhelping  en schade – zowel lichamelijk als aan het voertuig zelf – kunnen mogelijk niet voorzien zijn. Het is belangrijk goed te weten wat voor jouw rekening is, in het geval je toch betrokken raakt bij een aanrijding.
  • Ga je met de auto op reis naar het buitenland? Kijk dan zeker na of hier dezelfde voorwaarden gelden als in België. Soms wordt er een onderscheid gemaakt tussen de risico’s waarvoor je over de grenzen heen bent gedekt, of is er bijvoorbeeld geen pechverhelping voorzien. Takelkosten kunnen op die manier al gauw oplopen.

Kortom, kijk goed de car policy na van je werkgever, en ga na waarvoor je precies wel of niet bent verzekerd. Sluit indien nodig een aanvullende autoverzekering af. Een ongeluk kom je onderweg maar al te snel tegen.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.