Onderschat u de prijs van een begrafenis?

Wie denkt dat een begrafenis goedkoop is, komt vaak bedrogen uit. In 2013 rekenden begrafenisondernemers maar liefst € 5 024 aan voor een begrafenis en € 3 913 voor een crematie. De bedragen zijn gemiddelden, dus de helft van alle begrafenissen ligt zelfs boven deze bedragen.

De prijs lijkt bovendien steeds vaker hoger te liggen dan de nabestaanden of de overledene zelf hadden voorzien. Er bestaan dan ook zeer grote prijsverschillen in de uitvaartsector, tot 2000 euro tussen duurdere en goedkopere opties.

Omdat nabestaanden vaak de prijs van een uitvaart onderschatten, krijgt de sector steeds vaker te maken met betalingsproblemen. Een begrafenis op afbetaling is dan ook geen uitzondering meer. De sector kreunt, en hoopt op korte termijn Belgen warm te maken om in te stappen in een uitvaartverzekering. In Nederland is maar liefst 80 procent verzekeringnemer van zo’n uitvaartpolis.

Met een uitvaartpolis spaar je als het ware voor je begrafenis, en kan je in grote mate beslissen hoe je uitvaart eruit zal zien. Je bespaart je nabestaanden dus financiële en organisatorische zorgen.

Eén Reactie

  • jenny labeeuw 16 augustus 2019 om 17:06

    kom ik nog in aanmerking voor een uitvaartverzekering ?
    geboren op 13/05/1941

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.