verzekeraars bekendheid vergroten

Hoe kan je als verzekeraar je naamsbekendheid vergroten?

Heb jij een eigen verzekeringsbedrijf of werk je bij een verzekeraar die zijn naamsbekendheid wil vergroten? We hebben enkele tips verzameld om je op weg te helpen!

Investeer in promotiemateriaal

Welke verzekeraar heeft geen banner of beachvlag aan de ingang van het kantoor om de aandacht te trekken? Daarnaast zijn visitekaartjes, flyers met informatie, borden en posters in het straatbeeld gekende manieren om promotie te maken. Gedrukte relatiegeschenken aan klanten geven is daarnaast één van de beste manieren om naamsbekendheid te verwerven. Dat kan bijvoorbeeld een externe batterij of een balpen met logo zijn. Alles hangt natuurlijk af van je budget. Maar één ding is zeker, gedrukt promotiemateriaal moet je zeker opnemen in je strategie om je bedrijf naamsbekendheid te doen verwerven.

Weet jij niet goed waar je hiervoor terechtkan? Voor goedkoop en degelijk drukwerk zit je bij de drukkerij Drukzo goed. De keuze aan promotieartikelen is zeer breed en de tevredenheidsgarantie van de bestaande klanten is hoog!

Sociale media en content marketing

Digitaal promotie maken voor je bedrijf mag niet ontbreken aan je communicatieplan. Een goede website en zoekmachineoptimalisatie (SEO) kunnen wonderen doen voor jouw bedrijf. Toegegeven, een website laten maken kost je algauw enkele duizenden euro’s. Gelukkig kan je ook zelf aan de slag gaan, bijvoorbeeld via content management systemen. Zo kan je voor een vrij laag bedrag een website maken a.d.h.v. een basistemplate. Daarvoor moet je dan ook zelf geen html kennen. Een veelgebruikt CMS is WordPress.

Daarnaast mag sociale media promotie absoluut niet ontbreken aan je reclameaanpak. Facebook, Twitter en Instagram regeren tegenwoordig de wereld. Post bijvoorbeeld interessante informatie of nieuws over verzekeringen, wonen of lenen (eventueel met links naar je website) en probeer zo een groep mensen aan te trekken die hierover informatie zoekt.

Start met een PR-campagne

Onderzoek wat je doelgroep is. Dat weet je misschien al uit eigen ondervinding of je kan ook je website analyseren via tools als Google Analytics. Mik je bijvoorbeeld op de 30 à 50 jarige man? Onderzoek dan welke media deze doelgroep aanspreekt. Denk aan kranten, tijdschriften, radio- en tv-zenders en contacteer deze. Probeer dan relevante content te verkopen die nieuwswaardig is. Denk aan een uniek product of een interessante bevinding van jouw bedrijf. Je kan zulke informatie over jouw bedrijf of je cliënteel bijvoorbeeld ook via een enquête bekomen.

Ga naar een beurs of organiseer een evenement

Exposeren op een beurs of een evenement organiseren kan zeer effectief zijn om je naamsbekendheid te vergroten. Ga eens op zoek naar relevante beurzen die binnenkort georganiseerd worden en vraag na wat een stand je zou kosten. Wees goed voorbereid want mensen naar jou stand lokken is niet zo gemakkelijk. Een goede manier om dit aan te pakken is iets gratis weggeven, bijvoorbeeld gadgets, eten en drinken of een soort wedstrijd organiseren.

Word sponsor

Hiervoor moet je natuurlijk rekening houden met je publiek en je budget. Sta hiervoor ook stil bij je doelgroep. Een lokale voetbalploeg sponsoren kan bijvoorbeeld een goed idee zijn want je bereikt zo gemakkelijk mannen en vrouwen van alle leeftijden, namelijk de ouders van de jongeren die in de ploeg zitten. Ook hier kan je werken met gedrukt promotiemateriaal zoals banners of stickers.

 

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.