Reisverzekering vergelijken
Je kunt een reisverzekering afsluiten bij een aantal verschillende banken. Kijk in ieder geval goed naar de voorwaarden en de dekking. Wordt je bagage goed gedekt en hoe zit dat met de financiële kosten waar je in het buitenland mee te maken kunt krijgen?
Doorlopende of kortlopende reisverzekering
Het is verstandig om in ieder geval de doorlopende en kortlopende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Ga je maar een paar keer per jaar kort op vakantie, of houd je er aan de andere kant van om juist zoveel mogelijk in het buitenland te verblijven? Het zijn twee verschillende vormen van de reisverzekering. Ga na wat je er aan premie dient te betalen en wat je daar aan de andere kant aan dekking voor terug kunt krijgen. Zorg ervoor dat je een reisverzekeraar vindt die je de juiste dekking aan kan bieden, om daarna op zoek te gaan naar de meest voordelige aanbieder, met een lage premie.
Autoverzekering vergelijken
Wil je een autoverzekering vergelijken? Dan is het in ieder geval verstandig om er rekening mee te houden dat alleen de WA autoverzekering verplicht is. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid, waarvoor je in ieder geval dient te zorgen op het moment dat je met je auto de openbare weg op wilt.
Soorten autoverzekering
Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen beschikbaar, waar je een keuze uit kunt maken. Sluit bijvoorbeeld ook een dekking voor schade aan je eigen auto of, eventueel zelfs voor de schade die je zelf toebrengt aan je eigen auto. Daarnaast kun je aanvullende modules afsluiten om ook de inzittenden in je auto van een goede dekking te voorzien, op het moment dat ze met je meerijden. Wil je er zeker van zijn dat je op juridische hulp terug kunt vallen op het moment dat er een conflict ontstaat? Dan is het verstandig om er ook een rechtsbijstandsdekking af te sluiten.
Hospitalisatieverzekering
Ben je op zoek naar een hospitalisatieverzekering? Zorg er met deze verzekering voor dat je niet voor hoge kosten komt te staan, op het moment dat je in het ziekenhuis dient te worden opgenomen. Je bent hier uitstekend tegen verzekerd, maar je kunt daarnaast waarschijnlijk ook terecht in diverse kantoren in je omgeving, bijvoorbeeld als je vragen hebt over de dekking.
Dekking van hospitalisatieverzekering
Je kunt de dekking van de hospitalisatieverzekering over het algemeen zelf kiezen. Wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een eigen kamer tot je beschikking hebt op het moment dat je in het ziekenhuis komt te liggen? Of wens je net wat extra service? Dan kun je de dekking van de hospitalisatieverzekering uitbreiden. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de premie ook op zal lopen.
Schuldsaldoverzekering
Met een schuldsaldoverzekering zorg je ervoor dat je een krediet altijd af kunt betalen, ook op het moment dat je tijdens de looptijd komt te overlijden. Dit is vooral interessant wanneer er geen sprake is van een onderpand, aangezien de lening dan open zou blijven staan, op het moment dat je tijdens de looptijd overlijdt. Je kunt er op die manier bijvoorbeeld voor zorgen dat je nabestaanden niet te maken krijgen met een flinke schuld, nadat ze de emotionele klap van je overlijden hebben moeten verwerken. In veel van de gevallen sluit je samen met je partner een schuldsaldoverzekering ‘op elkaar’ af, zodra je een hypothecaire lening aangaat.
Levensverzekering bij een krediet
De schuldsaldoverzekering kun je bijvoorbeeld voor 50% afsluiten, wanneer je de helft van het krediet zelf zou kunnen betalen. Zorg ervoor dat je de schuldsaldoverzekering zo opstelt dat deze de ontwikkeling van de lening zal volgen. Betaal je deze steeds een beetje verder terug? Dan is het namelijk niet nodig om de dekking van de verzekering maximaal te houden. Het is in plaats daarvan een beter idee om de dekking ook steeds wat verder terug te laten vallen. Op die manier houd je de schuldsaldoverzekering betaalbaar en kom je aan de andere kant niet voor te hoge schulden te staan.
Levensverzekering
Heb je een levensverzekering, of ben je van plan om deze af te sluiten? Je zorgt er op die manier voor dat je een bepaald kapitaal op kunt bouwen. Dit doe je door iedere maand of ieder jaar premie te betalen. De verzekeringsmaatschappij verzamelt de verschillende premies die je betaalt en belegt deze. Op die manier probeert de verzekeraar ervoor te zorgen dat je een aantrekkelijk rendement kunt maken. Uiteindelijk is de uitkering van de levensverzekering hierdoor hoger, waardoor je er als verzekeringnemer profijt bij hebt.
Doel van de levensverzekering
Je kunt de levensverzekering op verschillende manieren inzetten. Wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je nabestaanden de kosten van je uitvaart niet hoeven te dragen? Dan is het verstandig om de levensverzekering uit te laten keren op het moment dat je komt te overlijden. Je kunt de levensverzekering aan de andere kant ook gebruiken om op je oude dag wat meer te besteden te hebben.
Waarom veranderen van verzekering?
Verzekeringen zijn een noodzakelijk kwaad. Sommige zijn verplicht, andere nemen we voor het gevoel van veiligheid die een verzekering ons geeft. Maar is dat wel altijd terecht? Verzekeraars hebben een kwalijke reputatie en dat is niet onterecht. Als je dan werkelijk eens een schadegeval hebt, proberen ze er vaak onderuit te komen om niet te moeten betalen.
Je staat er niet altijd bij stil, maar veranderen van verzekeraar kan soms heel wat geld besparen. Wel moet je natuurlijk de kleine lettertjes goed lezen, zodat je zeker bent dat alles wat je voordien verzekerde nu ook effectief verzekerd is.
Of je kan ons advies volgen natuurlijk. Wij volgen alle verzekeringen op de voet.
Zo ben je altijd veilig verzekerd aan een gunstig tarief.