Deze tips maken het overstappen van zorgverzekering makkelijker

Veel mensen stappen niet over van zorgverzekering met de gedachte dat het te veel moeite is, of dat het een lastige klus is. Toch is niets minder waar. Wij hebben namelijk een aantal tips voor je opgesomd die het overstappen van zorgverzekering een eitje maken. 

Tip 1: Welke zorg heb je nodig volgend jaar?

Er zijn verschillende redenen om te overstappen van zorgverzekering. Het kan zijn dat de premie bij jouw huidige zorgverzekering hoger uitvalt, of misschien heb je behoefte aan extra zorg. Voordat je gaat beginnen met vergelijken, is het belangrijk om op een rij te zetten welke zorg je nodig denkt te hebben volgend jaar. Misschien staat er wel een operatie op de planning of moet je een aantal keer langs de fysio. Aanvullende verzekeringen kunnen hierbij een boel geld besparen. 

Tip 2: Begin op tijd met vergelijken

Ieder jaar in het midden van november maken de zorgverzekeringen hun polisvoorwaarden bekend. Vanaf dat moment kun je gaan starten met vergelijken. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen, want zorgverzekeringen met elkaar vergelijken kan wat tijd van je vragen. Gelukkig zal het al een stuk minder tijd in beslag nemen wanneer je de bovenstaande tip hebt doorgenomen én wanneer je gebruikmaakt van een vergelijkingssite. Wanneer je exact weet welke aanvullende verzekeringen je wil, kun je hierop filteren. Ook kun je filteren op de hoogte van de premie en de verschillende polissen. Wil je weten van welke vergelijkingssite je gebruik kunt maken? Deze kun je vinden wanneer je zoekt op ‘vergelijk zorgverzekering‘.

Tip 3: Stap over

Heb je een zorgverzekering gevonden die exact aansluit op jouw zorgbehoeften én is het ook nog de goedkoopste zorgverzekering? Dan kun je gaan overstappen. Het is belangrijk dat je je oude zorgverzekering voor 1 januari opzegt. Jouw nieuwe zorgverzekering kun je afsluiten voor 1 februari. In sommige gevallen zegt jouw nieuwe zorgverzekering het contract met jouw oude zorgverzekering op: dit wordt ook wel de overstapservice genoemd. In dit geval moet je voor 31 december een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten.

Tip 4: Dit moet je weten als je onder behandeling bent

Wanneer je nog onder behandeling bent in een ziekenhuis of bij de ggz, kun je alsnog overstappen van zorgverzekering. De zorgverlener zal de kosten dan doorsturen naar de oude zorgverzekering, waar je bij was verzekerd toen je onder behandeling ging. Dit geldt overigens niet voor behandelingen bij de fysio of bij de tandarts. Wil je exact weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten? Neem dan contact op met jouw oude en nieuwe zorgverzekering, zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.



Schrijf een reactie

Je e-mailadres blijft privé. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.